Burleigh Headland - Project Three

This cultured couple were making the transition from London to Burleigh Heads.

It was pivotal that we created a eclectic place of contemporary finishes to assure the transition was smooth with them feeling like we had created their own urban sanctuary on the Gold Coast.

This apartment was recently completed but we felt to increase the contemporary selections we would redo the existing kitchen, pantry,en-suite and media room to install the highest quality of wool carpet glass mosaics and luxe marble and Oak finishes.

This couple have an eye for detail so this project was focused around minimal pieces with maximum impact.

The custom Oak paneling to the kitchen and master bedroom created interest and detail. We complemented this palette with jade highlights in textured linen, velvet and an art silk rug.

The string clean lines and block colours make the apartment more London Lush as opposed to coastal chic.

The colours do reflect the beautiful jade colours of the ocean and the Oak brightens the entries palate.

The Master Bedroom is large and open and gives a suite feeling with a high end hotel vibe. 

Double track drapes with a linen fabric ensure a cosy and classy finish to the picturesque view.

The Bay Hair Co

When helping create a place of sanctuary for men and women to relax and make time for self care a few key elements are critical.

-A Comfortable Setting: To create comfort and really vitalise on space with the existing floor plan we created floating stations, These ceiling hung floating stations allow plenty of light and movement to flow through the space whilst dividing the room and creating a main focus as you enter the salon. We then paired the stations with tan faux leather salon armchairs that work with the palatte and add a comfortable yet practical element, the style and size of these chairs have been continued through to the rinse basin, as the salon isn't large we didn't want to overwhelm it with too much impact or different furniture.

-A Relaxing Vibe: As the salon is literally metres from the Beach a coastal nod was necessary. Beautiful wide board oak flooring complement the seafoam textured wallpaper and work in harmony with the VJ panel painted in pale grey. We have then added an edge to the coastal palette and introduced small amounts of black for depth and a sharp detail. The softer tones were selected as these are "calming" colours and help create a tranquil salon.

-Practical yet Appealing Lighting: The two lighting selections were pivotal in the design process. Select track lighting with spotlights means we can move and focus the lights to the correct areas ensuring shadowing and light is ideal for colouring. The other main light and feature to the entire salon in our custom design and made neon light. "Be kind to yourself" was created to add a moody glow to the wash basin and also create an important statement as people enter the salon. It is a clear sign inviting clients to relax, rejuvenate and walk out feeling like "new"


-When designing the floor plan it was difficult to fit everything into the one space. We had to allow sufficient room for a back colour / wash room, rinse basin x 2. hair dressing stations x 5, a front counter and reception for clients and also a waiting space. Designing and measuring every item in the space was important along with selecting the salon chairs and basins. We also had the floating stations custom made to ensure we had plenty of working space while out client felt comfortable.